Auteur van ‘Vervlogen Jaren. Memoires van Luchtvaartpionier Jan Bach’.

Johannes (Jan) Adam Bach bouwde een imposante carrière in de Nederlandse en voormalig Nederlands-Indische luchtvaart op in een periode waarin de luchtvaart enorme stappen vooruit maakte: van eenvoudige dubbeldekkers tot aan straaljagers en grote intercontinentale passagiersvliegtuigen toe. Jan Bach vloog tijdens zijn carrière op zo’n 50 verschillende typen vliegtuigen. Hoewel Bach bij het grote publiek niet bekend was, heeft hij veel betekend voor de luchtvaart in binnen- en buitenland. Naast de luchtvaart heeft Bach ook op het gebied van tandheelkunde zijn sporen verdiend nadat hij noodgedwongen door de Duitse bezetting van Nederland de studie tandheelkunde oppakte. Jan studeerde binnen een zeer korte tijd af om vervolgens een bloeiende tandartspraktijk op te zetten. Jan Bach heeft enkele jaren voor zijn dood zijn memoires op papier toevertrouwd. De memoires zijn voor een lange tijd – ongelezen – blijven liggen op zolder, totdat zijn beide zonen Boudewijn en Govert Jan de memoires ontdekten.

Afgestudeerde historicus aan de Universiteit van Amsterdam en Tweede Wereldoorlog luchtfoto-analist. Directeur van het adviesbureau voor explosievenopsporing Bombs Away B.V. te Utrecht en tevens eigenaar van Flying Pencil NL B.V.. Co-auteur van ‘De Bezetting in Vogelvlucht.’

Luchtvaart-enthousiasteling en heeft onderzoek gedaan naar het leven van Otto Smik. Heeft de Nederlandse vertaling en bewerking van ‘Otto Smik. De Tsjechoslowaakse oorlogsvlieger die twee keer in Nederland neerstortte’ verzorgd.

 

Luchtvaartarcheoloog in België en schreef talloze boeken over onder andere de luchtoorlog boven België tijdens de Tweede Wereldoorlog. Co-auteur van ‘De Bezetting in Vogelvlucht.’

Specialist collectie luchtfoto’s bij het Kadaster. Co-auteur van ‘De Bezetting in Vogelvlucht.’

Henk Koopman voert al sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw onderzoek uit in binnen- en buitenlandse archieven van de inzet van de V-wapens vanaf Nederlands grondgebied. Met ruim veertig jaar archiefwerk is het de auteur gelukt om meer licht te laten schijnen op de bekende en onbekende aspecten van de inzet van de V-wapens in Nederland.

Auteur van ‘Vergeltungswaffen in Nederland. Inzet van de V.1, V.2 en V.4 vanaf Nederlands grondgebied 1944-1945’.

Voormalig kapitein bij de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) en auteur van het boek Achtung Minen – Danger Mines. Het ruimen van landmijnen in Nederland 1940-1947 (2013)  Auteur van ‘They Were All Over The Sky. Een kroniek over de Amerikaanse bombardementen gedurende Operatie Market Garden – September 1944’.

Rajlich, geboren en getogen te Praag, is een nationaal en internationaal gerespecteerde militair-historicus uit het voormalige Tsjechoslowakije. Rajlich kan buigen over jarenlange ervaringen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, musea en publicaties. Rajlich studeerde aan de faculteit filosofie van de Karelsuniversiteit van Praag. Sinds 1991 is hij verbonden aan het Militair Historisch Instituut (VHU) in Praag als directeur van de historische documentatie afdeling. Zijn specialisme is de geschiedenis van de Tsjechoslowaakse luchtmacht en haar luchtoperaties boven Europa. Rajlich is naast zijn betrokkenheid bij honderden studies en artikelen ook de auteur of co-auteur van meer dan dertig boeken uitgegeven in binnen- en buitenland geweest. Voor zijn werk heeft hij meerdere onderscheidingen gekregen zoals het Kruis van Verdienste – klasse 3 (2002) en de Miroslav Ivanov Prijs (2003).

Auteur van ‘Otto Smik. De Tsjechoslowaakse oorlogsvlieger die twee keer in Nederland neerstortte’.

Van Sabben doet al ruim veertig jaar historisch onderzoek. In 1983 was hij initiatiefnemer en co-auteur van het boek ‘Deventer 1940-1945’, dat bij het 40-jarig bevrijdingsjubileum van Deventer gepresenteerd werd. Hij is lid van de Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945, en daarnaast ook actief in de Werkgroep Vermiste Personen Tweede Wereldoorlog. Hij doet onderzoek naar vermiste personen voor de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht. Auteur van ‘Spionage, arrestaties en moord aan de IJssel. Een speurtocht naar het duistere oorlogsverleden van Oxerhof en de activiteiten van het SD-Kommando Deventer 1943-1945’.

Specialist pioniers van de Nederlandse luchtvaart voor 1914. Auteur van ‘De Pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart’.

Vanhixe werd gevormd aan de Belgische Koninklijke Militaire School en vervolgens als criminoloog. In zijn loopbaan als Rijkswachtofficier en Commissaris bij de Federale Politie in België was hij betrokken bij enkele van de grootste Belgische gerechtelijke onderzoeken. Deze expertise en jarenlange ervaring wendde hij aan om op basis van alle beschikbare gegevens een modern politioneel onderzoek te voeren naar de dood van dit beruchte koppel. Hij fileerde alle onderzoeks- en autopsierapporten en zette de getuigenverklaringen op een rijtje. Ook besteedde hij de nodige aandacht aan de jarenlange wereldwijde zoektocht van de FBI en CIA naar Adolf Hitler en zijn ega, terwijl de Sovjets hardnekkig volhielden dat de Führer uit Berlijn ontsnapt was en zich schuilhield in het Westen. Auteur van ‘Ontsnapt uit de Führerbunker. De zoektocht naar Adolf Hitler en Eva Braun na 30 april 1945’.

Nick Warmerdam (1991) studeerde archeologie aan Universiteit Leiden en is als archeoloog en specialist Tweede Wereldoorlog werkzaam bij het archeologische onderzoeksbureau BAAC. Zijn interesse voor militaire historie begon al op 8-jarige leeftijd toen hij zijn eerste hulzen in het duin vond. Inmiddels doet hij al meer dan 12 jaar onderzoek naar verschillende aspecten die met historische conflicten te maken hebben. Een groot deel van zijn onderzoek richt zich op de periode van de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw. Bij deze onderzoeken ligt de focus niet alleen op militaire aspecten en objecten, maar ook op de impact op de samenleving en het landschap waarin deze restanten zich bevinden.

Historicus verbonden aan het Veteraneninstituut (Vi). Co-auteur van ‘Militaire Ooggetuigen; 75 jaar bevrijd: Herinneringen aan strijd en onvrijheid in Europa en Azië’.

Historicus verbonden aan het Veteraneninstituut (Vi). Schreef diverse aan Defensie gerelateerde boeken. Co-auteur van ‘Militaire Ooggetuigen; 75 jaar bevrijd: Herinneringen aan strijd en onvrijheid in Europa en Azië’.

Wij maken gebruik van cookies om ons website verkeer te analyseren.

  • No products in the cart.