Binnenkort verkrijgbaar: Militaire Ooggetuigen: Nederlands-Indië 1941-1949. Beleving, terugblik en doorwerking

Op maandag 1 november 2021 verschijnt het boek

Militaire Ooggetuigen: Nederlands-Indië 1941-1949. Beleving, terugblik en doorwerking

Gielt Algra, Jos Groen, Marjolein van der Werf en Jeoffrey van Woensel (red.)

In dit boek beschrijven meerdere auteurs aan de hand van de getuigenissen van ruim honderd Nederlandse Indiëveteranen hoe deze de strijd tegen Japan en de daaropvolgende dekolonisatieoorlog beleefden. De auteurs gaan daarnaast in op hoe het de veteranen verging na terugkeer of overkomst naar Nederland, hoe ze een belangrijke rol vertolkten bij de totstandkoming van het veteranenbeleid, hoe ze zichzelf als veteraan identificeerden en hoe ze zich tot de rest van de maatschappij verhielden. De Indiëveteranen in dit boek vertellen open en eerlijk hun verhaal waarbij perceptie, plaats en tijd een uiterst belangrijke rol spelen. De interviews komen uit de Interviewcollectie Nederlandse Veteranen van het Nederlands Veteraneninstituut.

“Aan de ene kant waren mensen boos omdat we Indië verloren hadden, aan de andere kant waren mensen boos omdat we daar hadden gevochten.”

Het boek Militaire Ooggetuigen: Nederlands-Indië 1941-1949. Beleving, terugblik en doorwerking telt 376 pagina’s en is rijkelijk geïllustreerd, met een aantal nog niet eerder gepubliceerde afbeeldingen. De auteurs, Gielt Algra, Jacco Duel, Martin Elands, Jos Groen, Yvon de Reuver, Marjolein van der Werf en Jeoffrey van Woensel, zijn verbonden aan het Expertisecentrum van het Nederlands Veteraneninstituut. Rein Bijkerk werkt als zelfstandig historicus.

Bestel het boek Militaire Ooggetuigen: Nederlands-Indië 1941-1949. Beleving, terugblik en doorwerking hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om ons website verkeer te analyseren.

  • No products in the cart.