Boekpresentatie Vergeltungswaffen in Nederland op 24 mei 2018

Vergeltungswaffen in Nederland

Welkom op de vernieuwde site van Flying Pencil NL B.V. Belangrijkste nieuws is dat op 24 mei 2018 het boek Vergeltungswaffen in Nederland – Inzet van de V.1, V.2 en V.4 vanaf Nederlands grondgebied 1944-1945 van auteur Henk Koopman zal worden gepresenteerd in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. De voorintekening van het boek is inmiddels gestart. Geïnteresseerden kunnen hier intekenen tegen een gereduceerde prijs van € 39,00 (excl. verzendkosten). Vanaf 24 mei 2018 zal het boek € 45,00 (excl. verzendkosten) kosten. Wij hopen u bij de boekpresentatie te mogen verwelkomen!

Klik hier voor de folder van het boek

 

5 Comments

  1. Ik wil de auteur van "Vergeltungswaffen in Nederland" graag de volgende vraag voorleggen. Ik heb hier het boek "De techniek en de lanceerplaatsen van de Duitse V-wapens in Nederland" van auteur Peter R. Tolsma (2014) in de kast staan. Wordt in de uitgave van dhr. Koopman alles nog eens dunnetjes overgedaan of voegt zijn uitgave werkelijk iets toe? Graag verneem ik van u.
    • Geachte heer van der Wal, Hartelijk dank voor uw reactie. Ons antwoord is kort en bondig: Ja, onze publicatie voegt iets toe. Natuurlijk is er overlap van informatie en afbeeldingen. Dat kan ook niet anders aangezien er niet veel documenten en afbeeldingen van de V-wapens in Nederland bewaard zijn gebleven. Toch heeft Henk Koopman nieuwe informatie gevonden alsmede niet eerder gepubliceerde foto’s en andere afbeeldingen weten te verzamelen in de loop van veertig jaar (!). Enkele specificaties van de publicatie van Henk Koopman: • Kaartmateriaal gebruikt in onze publicatie is vervaardigd door een cartograaf. Voor de uniformiteit van het kaartmateriaal zijn geallieerde stafkaarten (schaal 1:25.000) uit 1943-1945 gebruikt. Tevens zijn de meeste kaarten in kleur afgebeeld in onze publicatie (het boek is overigens geheel in full color uitgegeven); • Er is een aantal unieke afbeeldingen opgenomen in ons boek. Deze afbeeldingen zijn nog niet eerder gepubliceerd en afkomstig uit Amerikaanse en Duitse archieven en uit privécollecties in binnen- en buitenland; • In onze publicatie is een complete lijst van gebruikte bronnen en publicaties weergegeven; • Ons boek beschikt over een uitgebreide index (persoonsnamen, plaatsnamen, eenheden en andere trefwoorden). Dit maakt het boek ook geschikt als naslagwerk; • In het eerste hoofdstuk van ons boek komen de ontwikkelingen van de V-wapens aanbod. In het tweede hoofdstuk is ook de inzet van de V-wapens in Noord-Frankrijk beschreven. Dit hoofdstuk is erg belangrijk en van invloed geweest op de latere inzet van de Vergeltungswaffen in Nederland); • In ons boek zijn ook complete overzichtslijsten weergegeven van de inzet van de aantallen V-wapens, gespecificeerd op doel e.d.; • In de bijlagen van ons boek is ook ruimte gemaakt voor de naoorlogse ontwikkelingen van de V-wapens alsmede V-wapens in musea heden ten dage. Wij hebben u ook een bericht gestuurd naar uw mailadres waarin wat uitgebreider op uw vraag in zijn gegaan. Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Wij wensen u nog een fijne dag en hopen u te mogen begroeten tijdens de boekpresentatie op 24 mei 2018 in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Met vriendelijke groet, Thierry van den Berg Flying Pencil NL B.V.
  2. Henk, Namens de IV2RG (International V2 Research Group) proficiat met het uitbrengen van je boek over de inzet van de V-wapens in Nederland.. Bert
  3. Beste mensen, ik zou het nieuwe boek van Henk Koopman over de Vergeltungswaffen graag willen bestellen. Ik heb hem enige jaren geleden informatie verstrekt over de V1 startbaan in Warmond, maar ik heb daarna nooit meer iets gehoord. Ik wist ook niet dat je kon voorintekenen. Met vriendelijke groet, André van Noort, Warmond
    • Geachte heer van Noort, Hartelijk dank voor uw bericht. Het boek is bij ons verkrijgbaar voor € 45,00 exclusief verzendkosten (binnen Nederland zijn de verzendkosten € 6,95). Op https://www.flyingpencil.nl/product/vergeltungswaffen-in-nederland/ kunt het boek bestellen met iDEAL betalen. U kunt ook het bedrag inclusief verzendkosten overmaken op onze bankrekening (IBAN: NL04INGB0006054688). Vergeet u niet om uw adres en woonplaats te vermelden in de omschrijving. Mocht u nog vragen hebben dan vernemen wij dat uiteraard graag van u. Met vriendelijke groet, Thierry van den Berg Flying Pencil NL B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij maken gebruik cookies om ons website verkeer te analyseren.

  • No products in the cart.