4 September 2019: They Were All Over The Sky – Antoon Meijers

Het boek ‘They Were All Over The Sky. Een kroniek over de Amerikaanse bombardementen tijdens Operatie Market Garden – September 1944” van auteur Antoon Meijers zal op 4 september 2019 officieel verschijnen. Op deze dag zal ’s middags vanaf  15.45 het boek worden gepresenteerd in de grote zaal van het Airborne Museum ‘Hartenstein’ te Oosterbeek.

Indien u voor 2 september 2019 het boek bestelt en betaalt, dan bent u automatisch uitgenodigd om de boekpresentatie op 4 september 2019  (gratis) bij te wonen. Aangezien een beperkt aantal stoelen beschikbaar is adviseren wij u om zo snel mogelijk een exemplaar van het boek te bestellen. Het boek kost € 34,00 en bestellen kan via onze website: Klik hier om het boek te bestellen

Het programma van de boekpresentatie volgt nog. Na de boekpresentatie is er nog een borrel en gelegenheid om uw boekexemplaar door auteur Antoon Meijers te laten signeren.

Indien er geen stoelen meer beschikbaar zijn om de boekpresentatie bij te wonen of u kan/wil de presentatie niet bijwonen, dan sturen wij het boek naar uw adres. U hoeft dan geen verzendkosten te betalen.

 

They Were All Over The Sky. Een kroniek over de Amerikaanse bombardementen tijdens Operatie Market Garden – september 1944 is een luxueuze uitgave, voorzien van een harde kaft, stofwikkel en leeslintje. Het boek meet 215 mm x 280 mm (A4), telt 230 pagina’s en is met meer dan 350 foto’s, tekeningen en kaarten rijkelijk geïllustreerd.

Auteur Antoon Meijers, voormalig kapitein bij de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en auteur van het boek Achtung Minen – Danger Mines. Het ruimen van landmijnen in Nederland 1940-1947  (2013) is een deskundige op het gebied van explosieven en heeft een brede interesse in de geallieerde bevrijding van Nederland in 1944-1945 en de luchtoorlog boven Nederland tijdens de gehele Tweede Wereldoorlog. Meijers heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de inzet van de Amerikaanse bommenwerpers tijdens Operatie Market Garden.

Het boek beschrijft gedetailleerd de uitvoering van elke Amerikaanse bomaanval, ondersteund door kaarten en nog nooit eerder gepubliceerde luchtfoto’s die zijn gemaakt tijdens de bomaanvallen. Maar ook de Amerikaanse verliezen en de 250 Nederlandse burgerslachtoffers komen aan bod.

Inhoud: De 8th Air Force • De 1st en 3rd Bomb Division en VIII Fighter Command • Wat vooraf ging • De nacht van 16 op 17 september 1944 • De 1st Bomb Division en de zuidelijke route • Het Reichswald, Groesbeek, Horst en Kranenburg • Vliegveld Volkel • De brug bij Grave • De bossen bij Son • Hedel, Fort Crèvecour, Empel en ’s-Hertogenbosch • Oostelbeers • Vliegveld Eindhoven en omgeving • De 3rd Bomb Division en de noordelijke route • Burgh-Haamstede, Renesse en Westenschouwen • Bruinisse, Zijpe en Sluis op Sint Philipsland • Zierikzee • Est, Waardenburg en Gendt in plaats van Heesselt • Het eiland van Dordrecht en de Oude Gorzenpolder • Numansdorp • Moerdijk en de bruggen over het Hollandsch Diep • Keizersveer • De Hoge Veluwe, Vliegveld Deelen, Harskamp en Laag Soeren • Arnhem en directe omgeving • Oosterbeek • Het Looveer • Ressen, Lent en Nijmegen • Wageningen • Ede • Wolfheze • VIII Fighter Command, 17 september 1944 • VIII en IX Fighter Command, 18 september 1944 • VIII en IX Fighter Command, 19 & 20 september 1944 • VIII Fighter Command, 21 september 1944 • VIII en IX Fighter Command, 22 & 23 september 1944 • VIII Fighter Command, 24 t/m 26 september 1944 • Het resultaat van de bomaanvallen • De Boeing B-17 “Flying Fortress” • De Republic P-47 Thunderbolt “Jug” • De gebruikte vliegtuigbommen en raketten • De Duitse Flak • De inzet van de B-17’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om ons website verkeer te analyseren.

  • No products in the cart.