MILITAIRE OOGGETUIGEN. 75 jaar bevrijd: Herinneringen aan strijd en onvrijheid in Europa en Azië

Op donderdag 22 oktober 2020 verschijnt het boek Militaire Ooggetuigen. 75 jaar bevrijd: Herinneringen aan strijd en onvrijheid in Europa en Azië.

Naar aanleiding van het 75-jarig jubileum van de bevrijding van Nederland hebben Jeoffrey van Woensel en Marjolein van der Werf, beide historici en werkzaam bij het Veteraneninstituut (Vi)  iedere maand artikelen op basis van diverse interviews uit Interviewcollectie Nederlandse Veteranen van het Vi gepubliceerd. Deze vaak persoonlijke en aangrijpende verhalen van 40 veteranen zijn in Militaire Ooggetuigen. 75 jaar bevrijd: Herinneringen aan strijd en onvrijheid in Europa en Azië gebundeld.

Elke veteraan was op geheel eigen wijze betrokken bij de bevrijding van Europa en Azië; als verzetsstrijder, als militair of als krijgsgevangene. Deze veteranen raakten veelal op jonge leeftijd betrokken bij de strijd en blikken terug op hun bijdrage aan het herwinnen van onze vrijheid. Hun persoonlijke verhalen maken diepe indruk en voegen een extra dimensie toe aan onze kennis over de Tweede Wereldoorlog.

De auteurs nemen de lezer mee van de landingen op de stranden in Normandië in juni 1944 naar de bevrijding van krijgsgevangenkampen in Japan in augustus 1945, waarbij de veteranen en hun ervaringen centraal staan. De verhalen zijn rijkelijk – met een aantal nog eerder gepubliceerde afbeeldingen – geïllustreerd en geven een inkijkje in de vaak avontuurlijke en spannende maar ook zeer heftige en traumatische ervaringen van de veteranen.

Bestel hier  alvast uw exemplaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om ons website verkeer te analyseren.

  • No products in the cart.