Militaire Ooggetuigen: 75 jaar bevrijd. Herinneringen aan strijd en onvrijheid in Europa en Azië.

Op donderdag 20 oktober 2020 was het zover: Het boek ’Militaire Ooggetuigen: 75 jaar bevrijd. Herinneringen aan strijd en onvrijheid in Europa en Azië’ van auteurs Marjolein van der Werf en Jeoffrey van Woensel werkzaam bij het Veteraneninstituut te Doorn werd eindelijk gelanceerd. Helaas kon er geen boekpresentatie worden gehouden vanwege de geldende COVID-19 maatregelen van het RIVM. Maar Marjolein en Jeoffrey lieten zich niet uit het veld slaan en bezochten daarop zelf vijf Tweede Wereldoorlog-veteranen (die uitgebreid in het boek voorkomen) in Nijmegen (2x), in Rotterdam (1x) en Den Haag (2x) om – op Corona-verantwoorde wijze – de eerste boekexemplaren persoonlijk aan te bieden. De nodige kilometers werden die dag gemaakt, maar dat mocht de pret voor beide auteurs niet drukken. De veteranen konden dan ook deze actie zeer waarderen. Blij en vereerd namen zij de eerste boekexemplaren in ontvangst.

De ‘roadtrip’ had hierna nog een stop in Den Haag: tussen de vele vergaderingen door lukte het de minister van Defensie Ank Bijleveld om even tijd vrij te maken om het zesde exemplaar in ontvangst te nemen. Al met al was het een zeer geslaagde dag en een boeklancering die we niet snel meer zullen vergeten!

Kort overzicht van radio-interview, recensie, nieuwsberichten op het internet:
Klik hier voor het interview met Marjolein van der Werf op de radio: RTV-Utrecht (vanaf 38:55 – 44:00)
Klik hier voor een recensie van het boek op de Traces of War-website.
Klik hier voor het persbericht van het ministerie van Defensie.
Klik hier voor het persbericht op de website van de Militaire Courant.
Klik hier voor het nieuwsbericht op nu.nl.
Klik hier voor het nieuwsbericht op de website van Leidsch Dagblad.

Klik hier om het boek direct te bestellen (nu gratis verzendkosten)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om ons website verkeer te analyseren.

  • No products in the cart.